Stoppa sockersuget.

För alla oss godisälskare som försöker trappa ner lite på sötsakerna tänkte jag dela med mig av några tips för att stoppa sockersuget som jag hittade på solomags hemsida.. Värt att prova!


1. Målen är viktiga
Som alla vet är frukost det viktigaste målet på dagen. Ät en gärna en rejäl  frukost, om det känns omöjligt så prova med något litet till en början, en frukt till exempel. Du måste få i dig något som håller upp blodsockret så du slipper bli hungrig och sugen på något sött redan tidigt på dagen. Se till att äta var tredje timme, ät en frukt, nötter eller en grönsak. Blodsockret hålls uppe och du känner dig mätt.

2. Äppelcidervinäger
Istället för att dricka läck och saft som är artificiellt sötade så drick vatten. Vatten med en matsked äppelcidervinäger i före måltiden har en dämpande effekt på sockersuget.


3. Skippa lightprodukterna
Produkter som benämns som ”light” är artificiellt sötade vilket ökar insulinnivån i kroppen som leder till ett ökat sockersug, du får med andra ord en motsatt effekt.


4. Te
Te smakar sött men är mycket nyttigare för kroppen. Drick te istället när du känner suget efter socker.


5. Fika
Vi alla vet att en fika kan leda till en bulle eller två. Om du lider av ett riktigt sockersug så köp en grov scones eller macka med pålägg till exempel keso och sallad, till det kan du äta en riktigt mörk choklad bit om du fortfarande känner dig sugen på något.


6. Ägg
Ägg innehåller mycket protein som gör dig mätt och stoppar suget efter något annat. Om du känner ett rejält sug efter socker på kvällen så koka ett ägg istället så känner du dig mätt.

7. Medvetenhet
Läs på förpackningarna och se vad du stoppar i dig. Välj osötade produkter istället för sötade så slipper du få så mycket socker i dig så att kroppen blir beroende och du kan istället unna  dig något gott då och då utan att känna ett behov att du måste ha mer.


Kommentarer
Postat av: vesna

Godnatt! :)

2009-12-14 @ 21:59:27
URL: http://vesna.blogg.se/
Postat av: CLIP

nej, nej, rabih, om man fick välja av alla:)



bra tips det där=)

2009-12-14 @ 22:27:27
URL: http://clip.blogg.se/
Postat av: Pascal

tack för tipsen

2009-12-17 @ 13:09:53
URL: http://beboo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0